تالار مقالات بروز تکنولوژی

پنج تفاوت vps و vds چیست؟|استاندارد vds چیست

برای میزبانی از سایت یا اپلیکیشن می­توان از انواع مختلف سرور و هاست استفاده کرد شاید شما هم مثل بسیاری از کاربران بدانید که سرور چیست ولی مواردی مثل سرور اختصاصی، vps، vds برای شما ناآشنا باشند و به طور دقیق ندانید که vps و vds چیست و چه تفاوت­هایی با هم دارند.

اگر شما دوست عزیز می­خواهید از یک سرور اختصاصی برای سایت یا اپلیکیشن خود استفاده کنید ولی با انواع مختلف سرور اختصاصی آشنا نیستید و نمی­دانید که vps و  vds چیست   ما در این محتوا به معرفی انواع مختلف سرورها و تفاوت آن­ها با یکدیگر می­پردازیم پس مطالعه این محتوا برای شما می­تواند بسیار مفید باشد.

انواع میزبانی

هاست در واقع محل ذخیره سازی آنلاین داده های سایت در بستر اینترنت است که از اطلاعات سایت و یا اپلیکیشن شما میزبانی می­کند و شما برای میزبانی از سایت یا اپلیکیشن خود می­توانید از سه مدل مختلف هاست استفاده کنید که این سه مدل عبارتنداز :

  • هاست اشتراکی
  • سرور اختصاصی
  • سرور اختصاصی مجازی

 

 vds چیست  در ادامه این محتوا در مورد هر یک از این سه روش میزبانی صفحات وب و اپلیکیشن با شما عزیزان صحبت خواهیم کرد.

هاست اشتراکی

در هاست اشتراکی منابع مختلف یک سرور مثل رم، پردازنده و پهنای باند توسط یک شرکت خدمات هاستینگ به طور مشترک به چندین سایت اختصاص داده می­شوند و همین امر باعث می­شود که در مواقعی که بار ترافیکی زیادی روی هاست باشد کاربران حتی با استفاده از اینترنت فوق پرسرعت هم نتوانند خدمات مناسبی دریافت کنند.

استفاده از هاستینگ اشتراکی برای کسب وکارهای کوچک که تعداد کاربران روزانه سایت آن­ها کم است و از لحاظ بودجه هم محدودیت­هایی دارند مناسب است ولی این مدل از میزبانی برای کسب وکارهایی که تعداد زیادی کاربر دارند مناسب نیست و جوابگوی حداقل نیازهای آن­ها نخواهد بود.

سرور اختصاصی

در مدل هاستینگ خدمات سرور اختصاصی که در اصطلاح به آن Dedicated Server گفته می­شود بر خلاف هاست اشتراکی، منابع سرور فقط در اختیار یک سایت و یا اپلیکیشن قرار می­گیرد و این منابع فقط توسط همان سازمان استفاده می­شود، که همین امر سبب کیفیت بسیار مناسب خدمات آن سازمان در بستر شبکه می­شود.

 vds چیست 

استفاده از سرور اختصاصی به دلیل هزینه نسبتا بالایی که دارد برای کسب وکارهای کوچک چندان مقرون به صرفه نیست ولی کسب وکارهای بزرگ به دلیل نیاز به استفاده از حداکثر ظرفیت ممکن منابع موجود در سرور، ناچار به استفاده از آن هستند.

در سرور اختصاصی می­توان سیستم عامل­ها، منابع و نرم افزارهای مورد نیاز خود را نصب کرد و به طور اختصاصی از آن­ها استفاده شود. به عنوان مثال همانطور که میدانید فایروال چیست و از لحاظ امنیتی چقدر مهم است می­توانید یک فایروال اختصاصی روی سرور اختصاصی سازمان نصب کنید.

سرور اختصاصی مجازی

سرور اختصاصی مجازی هم یکی از روش­های محبوب هاستینگ است که در آن منابع یک سرور با استفاده از نرم افزار بین چند سازمان تقسیم می­شود. در واقع یک سرور اختصاصی فیزیکی است که به صورت مجازی به چند سرور اختصاصی کوچک­تر تقسیم شده است.

استفاده از سرور اختصاصی مجازی به دلیل تقسیم منابع سرور به چند بخش مختلف از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر است، و استفاده از این روش هاستینگ برای کسب وکارهایی که نیاز به سرور اختصاصی دارند ولی از لحاظ مالی هم محدودیت­هایی دارند می­تواند بسیار مناسب باشد.

سرور اختصاصی مجازی به دو نوع vds و vps تقسیم می­شود که در ادامه در مورد هر یک از این دو نوع سرور اختصاصی مجازی صحبت خواهیم کرد.

vps چیست؟

Vps مخفف عبارت Virtual Private Server است و در این روش میزبانی وب یک سرور اختصاصی اصلی به صورت مجازی با استفاده از نرم افزار به چند بخش مجزا تقسیم می­شود.

در مدل سرور اختصاصی vps منابع مختلف سرور مثل رم، پردازنده و پهنای باند به صورت مشترک توسط همه سرورهای مجازی استفاده می­شوند و همین ویژگی سبب می­شود وقتی سرورهای مجاور به طور هم­زمان از حداکثر منابع سرور اختصاصی اصلی استفاده می­کنند عمکرد سرور دچار مشکل شود.

  • vds چیست؟

Vds مخفف عبارت Virtual Dedicated Server است که در این روش هاستینگ وب مثل مدل میزبانی vps، سرور به صورت مجازی توسط نرم افزار به چند سرور مجزا تقسیم بندی می­شود.

 vds چیست 

در این روش میزبانی وب، بر خلاف مدل vps منابع ثابتی به هر بخش از سرور تخصیص داده می­شود و منابع سرور اختصاصی به صورت مشترک استفاده نمی­شوند پس در صورتی که سرورهای مجازی از حداکثر منابع ممکن استفاده کنند باز هم اختلالی در عملکرد سرورهای مجازی دیگر ایجاد نخواهد شد.

پنج فرق vps و vds چیست؟

Vds و vps دو روش محبوب استفاده از سرور اختصاصی مجازی هستند که در هر دو روش یک سرور اختصاصی به صورت مجازی به چند سرور مجازی تقسیم می­شود ولی این دو مدل میزبانی وب تفاوت­های مهمی با هم دارند و ما در این بخش خواهیم گفت که مهم­ترین تفاوت­های vps و vds چیست؟

  • نحوه استفاده از منابع سرور اختصاصی اصلی

مهم­ترین و کلیدی­ترین تفاوت روش میزبانی vds و vps در شیوه تخصیص منابع سرور اصلی بین هر یک از سرورهای مجازی است.

در روش vps منابع سرور اختصاصی اصلی به صورت مشترک توسط همه بخش­های سرور مجازی استفاده می­شوند و همین ویژگی باعث می­شود در صورتی که همه سرورهای مجازی بخواهند به طور هم­زمان از منابع سرور اصلی استفاده کنند عملکرد سرور دچار مشکل شود.

بر خلاف vps در مدل هاستینگ vds ، منابع غیر قابل اشتراک و ثابتی به هر سرور مجازی تخصیص داده می­شود و همین موضوع باعث می­شود حتی اگر همه سرورها بخواهند از حداکثر منابع ممکن در سرور استفاده کنند، عملکرد سرور اصلی با مشکلی مواجه نشود و می­توان گفت همین ویژگی یکی از مزیت­های مدل vds نسبت به vps است.

  • تعداد سرورهای مجازی

همانطور که گفتیم در مدل میزبانی vps منابع به صورت مشترک توسط همه سرورهای مجازی مورد استفاده قرار می­گیرند در نتیجه در این روش می­توان تعداد بیشتری سرور مجازی تعریف کرد ولی در میزبانی vds فقط به اندازه حداکثر ظرفیت سرور اصلی می­توان سرور مجازی تعریف کرد.

به عنوان مثال فرض کنید سرور اصلی شما دارای 32 گیگابایت رم و پردازنده 16 هسته ای باشد در این صورت در مدل vds می­توانید حداکثر 4 سرور مجازی تعریف کنید که هر کدام به 8 گیگابایت رم و 4 هسته از پردازنده دسترسی دارند زیرا منابع به صورت غیر قابل اشتراک بین سرورهای مجازی تقسیم می­شوند

در مدل هاستینگ vps منابع به صورت مشترک بین همه سرورهای مجازی مورد استفاده قرار می­گیرد و این طور فرض می­شود که همه سرورهای مجازی به صورت هم­زمان نیاز به منابع سرور اصلی ندارند پس در مثال بالا با استفاده از روش vps می­توانید 5 سرور مجازی هم تعریف کنید.

  • امنیت سرور

همانطور که گفتیم در روش میزبانی vps منابع سرور اصلی به صورت مشترک بین همه سرورهای مجازی مورد استفاده قرار می­گیرد و همین موضوع می­تواند از لحاظ امنیتی مشکل ساز باشد.

 vds چیست 

در مدل میزبانی vds منابع هر سرور مجازی ثابت و غیرقابل اشتراک است همین ویژگی از لحاظ امنیتی یک مزیت برای روش vds نسبت به مدل میزبانی وب vps است.

  • دسترسی به تنظیمات سرور

در روش میزبانی vds چون  منابع هر سرور مجازی ثابت و غیرقابل اشتراک با سایر سرورهای مجازی است می­توان تنظیمات و سفارشی سازی­های مورد نیاز را روی منابع سرور اعمال کرد در حالی که در مدل هاستینگ vps این امکان وجود ندارد.

  • پشتیبانی از کاربران

در روش میزبانی vds امکان سفارشی سازی تنظیمات سرور با توجه به نیاز کاربران وجود دارد که این ویژگی سبب می­شود امکان پشتیبانی بهتری از کاربران فراهم شود.

بر خلاف مدل هاستینگ vds، در مدل vps با توجه به این­که منابع سرور اصلی به صورت مشترک بین همه سرورهای مجازی مورد استفاده قرار می­گیرند دسترسی به تنظیمات منابع سرور اصلی ممکن نیست و نمی­توان با توجه به نیاز کاربران آن را سفارشی سازی کرد.

استاندارد vds چیست؟

سرور اختصاصی vds از جهاتی شبیه به اینترنت پهنای باند اختصاصی است و منابع و زیرساخت­های آن به صورت انحصاری فقط توسط یک سازمان مورد استفاده قرار می­گیرد.

برای استفاده از سرور اختصاصی مجازی با استفاده از مدل vds باید اصول و استانداردهایی را رعایت کرد که از جمله این استانداردها می­توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تعداد سرورهای اختصاصی مجازی در مدل vds باید متناسب با ظرفیت منابع سرور اصلی باشد . به عنوان مثال اگر در سرور اصلی رم 32 گیگابایت وجود داشته باشد اگر بخواهیم هر سرور مجازی به 4 گیگابایت رم دسترسی داشته باشند حداکثر 8 سرور مجازی می­توان تعریف کرد.
  • در هنگام تخصصیص منابع به هر سرور مجازی باید نیازهای حداقلی هر سرور مجازی در نظر گرفته شود. به عنوان مثال برای سایتی که تعداد زیادی بازدیدکننده روزانه دارد باید پهنای باند مناسبی که پاسخگوی نیازهای آن است به آن سایت تخصیص داده شود.
  • در مدل سرور اختصاصی مجازی vds هر بخش از سرور مجازی می­تواند سیستم عامل، فایروال و یا سایر نرم افزارهای مختص به خودش را داشته باشد و این موضوع هیچ ارتباط و وابستگی به سایر سرورهای مجازی ندارد.

 

  • نتیجه گیری

در این محتوا در مورد انواع روش­های میزبانی صفحات وب و به طور ویژه مدل­های سرور اختصاصی مجازی صحبت کردیم در مورد هر یک از بخش­های زیر به صورت مجزا صحبت کردیم.

در بخش “انواع میزبانی” گفتیم که هاست چیست و انواع روش­های هاستینگ را برای نگه داری اطلاعات سایت یا اپلیکیشن در بستر شبکه اینترنت به شما معرفی کردیم.

در بخش “هاست اشتراکی” در مورد این نوع از میزبانی صفحات وب و کاربردهای آن صحبت کردیم.

در بخش “سرور اختصاصی” در مورد این روش پرهزینه هاستینگ صحبت کردیم و موارد استفاده از این مدل و مزایا و معایب آن را بیان کردیم.

در بخش “سرور اختصاصی مجازی” به معرفی انواع سرور اختصاصی مجازی پرداختیم و گفتیم که vps و vds چیست.

در بخش “پنج فرق vps و vds چیست؟” به این سوال پاسخ دادیم که مهم­ترین تفاوت­های vps و vds چیست؟

و در نهایت در بخش “استاندارد vds چیست؟” به معرفی استانداردها و مهم­ترین مواردی که در یک سرور اختصاصی مجازی باید رعایت شود پرداختیم.

مقالاتی که شما دوست دارید
مرا را در بهبود مقالات یاری کنید.

با نظردهی ما را در تکمیل مقالات یاری کنید.