تالار مقالات بروز تکنولوژی

چگونه پهنای باند اختصاصی می‌تواند عملکرد سازمان شما را بهبود بخشد؟

چگونه پهنای باند اختصاصی می‌تواند عملکرد سازمان شما را بهبود بخشد؟

دسترسی بدون قطعی و اختلال به اینترنت، یکی از مهمترین خواسته‌ها و البته پیش‌شرط حضور سازمان‌ها و کسب و کارها در بازار یا صنعت به‌خصوص است. با اینترنت با کیفیت رسیدن به اهداف کسب و کارها مانند درآمدزایی و فروش بیشتر، زودتر محقق خواهد شد. 

یکی از عوامل کلیدی در موفقیت کسب‌وکارهای مدرن و آن‌هایی که اینترنت نقش مهمی را در حفظ و بقایشان ایفا می‎کند، پهنای باند است. البته پهنای باند اختصاصی، تاثیر بیشتری بر میزان رضایت و موفقیت کسب و کارها دارد. به صورت کلی پهنای باند اختصاصی به معنای دسترسی خاص و ویژه به منابع شبکه است. برخلاف اتصال‌های اینترنتی مشترک یا اشتراکی، که منابع بین چندین کاربر تقسیم می‌شود، در پهنای باند اختصاصی تنها شرکت یا سازمان دارنده می‌تواند از منابع آن استفاده کند. که به معنای کاهش کندی سرعت و اختلال است. 

به صورت کلی سازمان‌ها و تیم‌هایی که به اتصال‌های امن و پایدار برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های روزانه خود نیاز دارند، از پهنای باند اختصاصی استفاده می‌کنند. این ابزار باعث میشود که داده‌ها به سرعت و در محیطی امن منتقل شوند.
در این مقاله به بررسی پهنای باند اختصاصی و مزیتی که برای شرکت‌ها ایجاد می‌کند، پرداخته می‌شود.

پهنای باند اختصاصی؛ روشی مطمئن برای بهبود عملکرد سازمان‌ها

پهنای باند اختصاصی یا همان Dedicated Bandwidth به نوعی از اتصال به اینترنت گفته می‌شود که در آن منابع شبکه مانند سرعت، ظرفیت و پهنای باند به صورت کامل و انحصاری در اختیار یک فرد یا سازمان قرار میگیرد. این به معنای عدم به‌اشتراک‌گذاری منابع با کاربران و یا شرکای دیگر است که باعث افزایش سرعت، ثبات و امنیت در شبکه اینترنتی میشود. 

در این نوع اتصال هیچ‌گونه تداخلی از سایر کاربران در شبکه به وجود نخواهد آمد که همین امر تفاوت بزرگ این نوع اتصال با اتصال‌های معمولی (اشتراکی) است که در آن پهنای باند بین چندین کاربر تقسیم می‌شود و باعث کاهش کیفیت یا سرعت ممکن است.
سازمان‌ها برای ارتباط و عملکرد بهتر، پردازش سریع‌تر داده‌های حجیم همچنین اتصال پایدار و بدون قطعی، پهنای باند اختصاصی برای شرکت خود ایجاد می‌کنند.

پهنای باند اختصاصی؛ روشی مطمئن برای بهبود عملکرد سازمان‌ها

ویژگی‌ها و جزئیات مهم پهنای باند اختصاصی

همانطور که در قسمت قبل به آن اشاره شد، مهمترین مزیت پهنای باند اختصاصی برای سازمان‌ها، ایجاد سرعت و پایداری در اتصال به اینترنت است. البته مزیت‌های این راهکار سازمانی محدود به پایداری نمی‌شود. در ادامه به برخی از ویژگی‌ها و جزئیات مهم پهنای باند اختصاصی اشاره می‌شود.

سرعت و پایداری ثابت

در اتصال به اینترنت به واسطه پهنای باند اختصاصی، سرعت اینترنت به طور ثابت و بدون قطعی است. در این نوع اتصال و برخلاف پهنای باند اشتراکی، که با افزایش تعداد کاربران و ترافیک اینترنتی با کاهش سرعت مواجه می‌شود، این مشکل وجود ندارد و سازمان‌ها و کسب و کارها همیشه با همان سرعتی که پهنای باند اختصاصی خود را خریداری کرده‌اند، به اینترنت دسترسی خواهند داشت. 

 عدم اشتراک منابع

با پهنای باند اختصاصی، منابع شبکه (مانند سرعت اینترنت و ظرفیت انتقال داده) فقط به یک سازمان اختصاص دارد. در نتیجه، هیچ کاربری به منابع اینترنت سازمانی که پهنای باند دارد، دسترسی نخواهد داشت. به همین دلیل هیچ‌گونه افت سرعت یا کاهش کیفیت به دلیل استفاده دیگران از منابع شبکه به وجود نمی‌آید.

کیفیت بالا و مناسب برای کاربردهای حساس

برخی کسب و کارها مانند شرکت‌های مالی و صندوق‌های سبدگردانی به دلیل سر و کار داشتن با داده‌ها و اطلاعات حساس، نیاز به شبکه اینترنتی قابل اعتماد دارند که بتواند امنیت را برای کاربرانشان در حد بالایی ایجاد کنند.
البته نباید از این نکته غافل شد که پهنای باند اختصاصی تنها برای تامین امنیت اطلاعات و داده‌های کاربران مورد استفاده قرار نمی‌گیرد؛ بلکه سازمان‌ها می‌توانند به واسطه آن، جلسات محرمانه خود را نیز در بستر اینترنت انجام دهند. این ویژگی برای سازمان‌هایی که نیاز به تضمین کیفیت و عدم اختلال در ارتباط دارند، ضروری است. به عنوان مثال، سازمان‌های پزشکی، بانکی، یا حتی پخش زنده رسانه‌ها، اغلب به پهنای باند اختصاصی نیاز دارند.

جلوگیری از اقدامات خرابکارانه

یکی از مزایای برجسته پهنای باند اختصاصی، امنیت بالاتر آن است. زیرا در این نوع اتصال، تمامی منابع و داده‌ها برای یک کاربر یا سازمان در نظر گرفته شده‌اند، بنابراین احتمال دسترسی غیرمجاز یا حملات خارجی به شدت کاهش می‌یابد. از آنجایی که شبکه در اختیار یک کاربر قرار دارد، امکان دسترسی به داده‌های حساس یا جاسوسی بسیار کمتر است. همچنین، ترافیک‌های ناخواسته و مخرب که در شبکه‌های اشتراکی ممکن است منتشر شوند، در شبکه اختصاصی وجود ندارد.

 

کاربردهای پهنای باند اختصاصی

پهنای باند اختصاصی، برای نیازها و کاربردهای خاص به کار می‌رود. در واقع کسب و کارهایی که در آن پایداری، سرعت و امنیت اتصال به اینترنت حرف نخست را می‌زند، نیاز به پهنای باند اختصاصی دارند. 

برخی از کاربردهای عمده آن در سازمان‌ها و یا کسب و کارها به شرح زیر هستند؛ 

کسب‌وکارهای بزرگ و سازمان‌ها؛  بسیاری از شرکت‌های بزرگ برای انتقال اطلاعات حساس خود، ایجاد ارتباطات امن بین شعب مختلف، یا انجام کنفرانس‌های ویدئویی با کیفیت بالا از پهنای باند اختصاصی استفاده می‌کنند. این شرکت‌ها معمولاً نیاز به سرعت ثابت و تضمین کیفیت دارند تا عملیات روزانه آن‌ها به درستی پیش برود.

دولت‌ها و سازمان‌های دولتی؛ سازمان‌های دولتی و مراکز داده حساس نیز از پهنای باند اختصاصی برای پردازش اطلاعات مهم و به منظور ایجاد ارتباطی امن با سایر واحدها استفاده می‌کنند. 

پخش و استریمینگ؛ پخشهای زنده مانند رویدادهای ورزشی یکی از مهمترین چالش‌های شرکت‌های فعال در بخش استریمینگ بوده که به واسطه پهنای باند اختصاصی، توانستند بر مشکلات غلبه کرده و ویدئوهای مربوطه را با تاخیر کم به صورت زنده منتشر کنند. 

خدمات ابری و دیتاسنترها؛ هر سازمان و یا شرکتی که نیاز به منابع ابری برای مواردی همچون انتقال داده‌ها به سرورهای مختلف و یا استفاده از خدمات دیتاسنترهای اختصاصی دارد، میبایست از پهنای باند اختصاصی استفاده کند. 

شرکت‌های فناوری و ارائه‌دهندگان سرویس‌های اینترنت؛ شرکت‌های فناوری که به سرویس‌های اینترنتی، پردازش داده‌های کلان (Big Data)، یا انتقال اطلاعات در مقیاس وسیع مشغول هستند، نیز به دلیل حجم زیاد داده‌ها نیاز به پهنای باند اختصاصی دارند.

کاربردهای پهنای باند اختصاصی

 

تفاوت پهنای باند اختصاصی با پهنای باند اشتراکی

در قسمت‌های پیشین به اهمیت استفاده از پهنای باند اختصاصی پرداخته شد. در این قسمت به تفاوت پهنای باند اختصاصی و اشتراکی پرداخته می‌شود؛ 

به صورت کلی در مدل اتصال پهنای باند اشتراکی، منابع شبکه مانند سرعت، حافظه RAM و… میان چند کاربر و یا دستگاه (و حتی سازمان) تقسیم می‌شود. این امر می‌تواند باعث کاهش سرعت شده و کیفیت اتصال به اینترنت را نیز کاهش می‌دهد. البته نباید از این نکته غافل شد که پهنای باند اشتراکی معمولا برای مصارفی به کار می‌رود که در آن نیاز به پهنای بالا برای پردازش داده‌های حجیم و … وجود نداشته باشد. 

هزینه‌های پهنای باند اشتراکی کمتر از پهنای باند اختصاصی است. البته این امر نیز دلایل خاص خود را دارد. مانند اینکه در پهنای باند اشتراکی از یک منبع اینترنتی، افراد و یا سازمان‌های زیادی استفاده می‌کنند. از سوی دیگر به دلیل اشتراکی بودن منابع مانند حافظه و پردازنده، هزینه پرداخت شده برای پهنای باند اشتراکی کمتر از بقیه است. 

جمع‌بندی

پهنای باند اختصاصی به نوعی از اتصال به اینترنت گفته می‌شود که در آن تمام منابع اتصالی مانند حافظه، قدرت پردازندگی و.. تنها در اختیار شخص و یا سازمانی قرار می‌گیرد که این نوع اتصال را خریداری کرده است. 

پهنای باند اختصاصی مورد استفاده افراد و یا سازمان‌هایی قرار می‌گیرد که در آن امنیت اطلاعات و داده‌های حساس بسیار مهم بوده و نیاز به اینترنتی دارند که از سرعت و پایداری بالایی برخوردار باشد. 

از سوی دیگر کسب و کارهای کوچک که هنوز در مرحله توسعه هستند نیز می‌توانند از پهنای باند اختصاصی نیز استفاده کنند. چرا که با بهره‌مندی از آن، به مقیاس‌پذیری در منابع اینترنتی و .. که در مراحل آتی به آن نیاز دارند، سریعتر دسترسی خواهند داشت.

مقالاتی که شما دوست دارید
مرا را در بهبود مقالات یاری کنید.

با نظردهی ما را در تکمیل مقالات یاری کنید.